Emmer-nieuws 16 september 2014

emmerNemmer subsponsor Schaatstalent Tijn Smit C selectie Alkmaar

 

Mijn naam is Tijn Smit en ik ben 13 jaar oud.Toen ik 7 jaar oud was ben ik met schaatsen begonnen bij het jeugdschaatsen.
Ik vond het zo leuk dat ik ben gaan wedstrijdschaatsen bij de AIJC.
Dit jaar ben ik junioor geworden.De laatste 2 jaar als pupil heb ik een flinke progressie doorgemaakt, ik reed het hele seizoen pr’s op alle afstanden.  Bij wedstrijden stond ik regelmatig op het podium.Het afgelopen jaar ging het helemaal goed. Ik heb me gekwalificeerd voor zowel het nk kortebaan als het nk langebaan. Op het nk kortebaan miste ik op 0.05 seconden de finale en werd daardoor 5e , op het nk langebaan werd ik 9e.
Bij de clubkampioenschappen van de AIJC werd ik 1e, ook won ik de Slikkerbokaal en was de snelste heren A-pupil op de Alkmaarse ijsbaan “de Meent”.
Door deze goede resultaten werd ik door de KNSB uitgenodigd om dit jaar in de C-selectie van Alkmaar te komen. De C-selectie is een kleine trainingsgroep met de beste c junioren. Met de c-selectie zijn we in mei aan de zomertraining begonnen. We trainen 6x in de week, 2 x skeeleren, 3 x fietsen en een duintraining. In het winterseizoen staan we door de weeks alle dagen op het ijs en in het weekend een wedstrijd. Op zondag een fietstraining om de conditie op pijl te houden.

Foto's Klaas Jan Smit

Mail naar

emmernemmer@chello.nl

terug