Emmernemmer uitbundig onthaald in Amsterdam op de UITMARKT 2006!

Weer een goud optreden kan emmerNemmer bijschrijven op hun lijstje. De UITMARKT 2006 te Amsterdam stond op de agenda en het werd een megafeest op het NUON-podium vlakbij het Waterloopplein. Tegen de 1000 mensen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen naar de jongens. Voordat het optreden begon, moesten eerst de jongens en meisjes van TOPSTARS (bekend van de gelijknamige jeugdserie) hun tijd volmaken. Na de laatste noten van deze groep, konden ze hun podium opbouwen. De presentatie op het NUON-Podium was in handen van Ron Boshart (bekend van o.a. het tv-programma De leukste thuis). Ron had vooraf even een gesprekje met de mannen en wilde ze zo goed mogelijk introduceren.
Nadat Ron de heren had aangekondigd vlogen ze het podium op en begonnen eerst het publiek warm te maken met het eerste synchroon-nummer "Rythem". Een oorverdovend applaus kwam uit de handen van de mensen en enthousiaste kinderen. Gelijk werd het nummer "Mexicano" ingezet en mensen begonnen lekker mee te swingen. Daarna was het tijd voor de MAGIC synthesizers van Martin. De combinatie Toetsen en Emmers voor het nummer "Sympho" werd heel goed ontvangen door het publiek en de nieuwe aanpassing in dit nummer werd ook perfect ontvangen. Daarna het alom intensieve nummer speciaal voor Ruud………"Vatramm". Lekker snel en rytmisch. Daarna was het tijd voor het 2de synchroon-nummer "Genesis". Aandachtig werden de gelijkenissen gevolgd en een luid applaus was het gevolg.

Toen was het tijd voor een kleine workshop met de aanwezige kinderen! Maar wat doe je als je 120 emmers met bijbehorende stokken hebt en er komen er zo'n 250 a' 300 naar de voorkant van het podium gestormd? Geen probleem, de handen werden ook als instrument gezien en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Eerst werd een warming-up van de handen geïntroduceerd en meteen daaropvolgend de links-rechts oefening. Als een locomotief schalde het emmergeluid de straten in en de mensen begonnen het tempo te verhogen alsof ze in een stadion zaten. Daarna werd het "Braziliaantje" gespeeld en emmerNemmer gingen lekker met de kinderen meedoen en ertussendoor spelen. Gezien het strakke schema moesten de heren nog 1 nummer ten gehore brengen en dat ging met de hele aanwezige menigte. Het publiek bepaalde d.m.v. hun handen het tempo van het nummer en de heren speelde daar op in. Als afsluiting een paar rake klappen en de UITMARKT 2006 was voor emmerNemmer een feit een uitermate zeer geslaagd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto`s Yorick de Munk

terug